Høgronden

Dato: 1. januar 2007

Høyde: 2115 m.o.h.
Primærfaktor: 700
Kart: 1718 I "Rondane"
Koordinater: 0547235 - 6868315

Årets første fjelltur ble ikke Gråhøe (Lesja) som vi hadde tenkt. Været var ikke med oss og vi fant ut at Dovrefjell eller Rondane hadde de beste forholdene.
Vi fant ut at Bruri (en av Norges laveste 2000-metringer, 2001 moh) var passende å ta. Men, da det viste seg at bommen på veien inn til Snøheim var stengt, ble planene endret nok en gang.

Høgronden ble neste valg med Straumbu som utgangspunkt.
Nyttårsaften dro vi opp til hytta ved Vålåsjøen på Dovrefjell, for så å dra på fjelltur grytidlig neste morgen.
Begynte å gå kl. 0815, og var ikke oppe før 1500. Brukte lengre tid enn planlagt da noen av oss slet med bakglatte ski. Sterk vind gjorde turen tøff nok. Særlig ved steinhytta, 350 høydemeter før toppen, var det værhardt. Der var det ingen ly å finne, så matpausen ble en hustrig opplevelse. Vinden var så sterk at en av sekkene blåste av gårde, men heldigvis ikke langt. Vi la igjen skia ved steinhytta og gikk til fots opp til toppen.

Det ble fort mørkt da vi begynte på nedturen, men vi fant veien ned uten bruk av GPS eller kart og kompass selv om det var  snøbyger og skodde. Da skiføret var brukbart, kunne vi fått en flott nedkjøring hvis det hadde vært lyst.  Men vi måtte ta det pent da sikten var såpass dårlig.
Klokka 18.30 var vi tilbake til Straumbu. Turen kan absolutt anbefales, men husk skifeller!


Fauna:
Hare, gråsisik, sidensvans, lirype og fjellrype samt spor etter ekorn, rødrev og elg.
Det var lite smågnagerspor å se.


For se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS: