Austre Torfinnstinden

Dato: 20. august 2008

Høyde: 2119 m.o.h
Primærfaktor: 190
Kart: 1617 IV "Gjende"
Koordinater: 0477385 – 6804455

Midtre Torfinnstinden

Dato: 20. august 2008

Høyde: 2110 m.o.h
Primærfaktor: 100
Kart: 1617 IV "Gjende"
Koordinater: 0477100 – 6804545

Ja, så er dagen kommet; prosjektets to siste totusenmetringer skal besøkes! Bygdin ligger vindstille og vakker der vi står og venter på å få komme ombord i Bitihorn. Håvard som heller ikke har vært på Austre- og Midtre Torfinnstind slår følge.
Klokka åtte legger den fra kai og etter å ha sittet i båten og duppet i en liten time er vi ved Torfinnsbu. Over Torfinnsbu ruver Torfinnstindane men da skodda ligger tungt nedover fjellsidene er det ikke mye å se til toppene.

Vi er vel igrunnen fornøyde med at det ikke regner, men frykter det kan bli vanskelig å finne den riktige renna opp for vi har lest om at det kan være problematisk, noe som vi etterhvert får erfare.

I starten følger vi T-stien som går gjennom Svartdalen til vi er oppe på ca. 1200 moh. Der tar vi av fra T-stien og følger en utydelig sti nord-vestover. Vi er i villrede om hvor vi skal ta av fra stien og starte klyvingen, men blir enige om å prøve ei renne som vi tror er den riktige. En stund er vi ganske sikre på at vi er på rett vei. Men da vi etter en halvtimes klyving går oss fast skjønner vi at vi slettes ikke er i riktig renne. Vi krysser over ei bratt renne hvor Arne prøver to ganger før han klarer å finne en slags vei. Lite trivelig veivalg. Men alle tre kommer helskinnet over og vi klyver videre oppover. Etter noe bratt klyving finner vi riktig renne. Og da er lettelsen stor.

Vi har fortsatt dårlig sikt og toppen er godt gjemt i skodda. Men nå går det likevel som en lek og etter forholdsvis kort tid (kl. 1130) står vi oppe på Austre Torfinnstinden. Herlig å være oppe. Det er faktisk bedre sikt nordøstover så vi ser ned i Svartdalen/Torfinnsdalen.

Da vi skal rekke båten tilbake til Eidsbugarden må vi haste videre til Midtre.
Ganske snart finner vi rapellfestet og Håvard ordner standplass mens Arne rekognoserer. Og før vi vet ordet av det er han nede i skaret. Turid og Håvard velger å rapellere ned.
Vi lar tauet henge mens vi raskt tar oss opp til Midtre litt på sørsiden av eggen og kommer opp på eggen litt øst for toppen. Herfra går det lett bort til varden.

Endelig er vi oppe på topp nr. 359 og dermed er alle 2K toppene med pf min 10m besteget.
Rart å tenke på!

Da vi desverre har det travelt kan vi ikke nyte at målet er nådd.
Vi har riktignok brukt 8 måneder mer enn vi hadde håpet på, men en god følelse er det likevel!

På returen til Austre klyver vi alle opp der Arne gikk ned. Noe som viser seg å være morsom klyving.
Ved varden tar vi oss tid til en matbit før den rette renna fører oss trygt ned igjen.

Turen varte i nærmere 5,5 timer, og ved Torfinnsbu viser det seg at vi har litt tid før båten kommer så vi feirer med 2 øl !!!!


Fauna:
Heipiplerke, steinskvett og blåstrupe.


For å se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS:


Forrstørret utsnitt av toppene:  |   Hovedside   |   Blogg   |   2000-metringene   |   Tur-rapporter   |   Bilder   |   Om oss og prosjektet   |   Linker   |   Gjestebok   |   E-post   |