9.september 2007

Snipp, snapp, snute så var eventyret ute...

1. januar i år gikk startskuddet med Høgronden i Rondane.
9.september hadde vi besteget 313 av i alt 352 topper, og beslutningen om å avslutte prosjektet ble tatt.

Så vil kanskje mange tenke: Gi seg nå? Med bare 39 topper igjen?
Av de 39 toppene som ble igjen er 19 i Hurrungane. Detter er 2000-metringer som for oss er utilgjengelige dersom værforholdene ikke er sommerlige. Dagene ble etterhvert kortere og kortere og nysnø på toppene har vi stort sett hatt den siste måneden. Planen om å ta disse i ferien regnet bort. Og da finværet endelig kom en uke i august kom vi oss ikke opp på grunn av jobb.
De resterende 20 toppene ligger i Gjendealpene. Her kunne vi nok besteget noen til, men området er noe utilgjengelig, og med fallende motivasjon var det enkelt å la også disse stå igjen.
Tid har vi egentlig hatt nok av. Prosjektet ble planlagt gjennomført uten permisjon eller fri fra jobb ut over det vanlige. Nå ved prosjektets slutt har vi fortsatt 1 uke ferie igjen.

I ettertid ser vi at det nok er enklere å gjennomføre et slikt års-prosjekt fra en sommer til neste. Da kan en starte med de mest krevende toppene først samtidig som en kan benytte 2 ferier.

Oppsummering Tinderangling 2007:
313 av 352 topper (88,9%)
80 dagsturer i løpet av 252 dager
1910 km på ski, til beins og på sykkel.
125 960 høydemeter.
10.5 timer, 23.9 km og 1575 høydemeter i gjennomsnitt pr. dagstur.

Selv om vi ikke lyktes med å bestige alle toppene i år, har vi tenkt å ta de resterende 39 i 2008 slik at 2K-samlingen vår blir komplett og prosjektet fullført.
Vi vil også da legge ut turrapportene her på www.tinderangling.no slik at hjemmesiden til slutt vil inneholde turbeskrivelser av alle fjell i Norge over 2000 meter med primærfaktor 10 eller mer.
I løpet av vinteren vil vi også legge ut en kandidatliste og gi en nærmere beskrivelse av alle kandidattoppene vi har besøkt i løpet av 2007.

Takk til alle som har oppmuntret, motivert og engasjert oss i løpet av året som har gått.
En særlig takk til Strind Gard for trivelig og omsorgsfullt opphold, og til Thore og Pirjo for å stille hytta på Maurvangen til disposisjon for oss.

Og takk til våre sponsorer som har holdt oss med skotøy underveis:
Lomseggen Sport 1 som i samarbeid med Atello har sponset oss med La Sportiva Trango fjellstøvler, og Alfa Skofabrik AS som har sponset oss med Alfa fjellstøvler.