Turid og Arne på Vestre Kvitingskjølen .

Vestre Kvitingskjølen

Dato: 27. januar 2007

Høyde: 2060 m.o.h
Primærfaktor: 110
Kart: 1618 IV "Lom"
Koordinater: 484065 6847430


Turen startet fra Soleggen leirskole klokka 09.00. Temperaturen var minus 10 grader og været så ut til å kunne bli bra selv om værmeldingene var noe variable. Vi fulgte veien innover mot Solell, denne er ikke brøytet men merket med kvist.
Etter 5 kilometer ankom vi Solell og her tok vi av fra veien og tok ut kursen oppover mot Vestre Kvitingskjølen. Målet var å ta alle tre Kvitingskjøl-toppene; Vestre, Store og Nørdre, men været ville det annerledes.

Vinden økte på vei oppover samtidig som det ble kaldere og kaldere. Sikten ble såpass dårlig at da det gjenstod 2 kilometer og 400 høydemeter tok vi i bruk GPS. Kursen fra GPSen brakte oss rett til varden på toppen av Vestre Kvitingskjølen. Oppholdet på toppen var ufyselig kaldt da gradestokken viste 17 minus og det blåste kuling. I tillegg var sikten maks 5 meter.
Etter en kort rådslagning ble vi enige om at det var mest fornuftig å snu.

Vi fulgte sporloggen fra GPSen ned fra toppen til bekkedalen Kvitingsgjelet der sikten ble såpass bra at vi kunne orientere oss videre uten GPS. Turen fra Solell til Soleggen gikk radig selv om det også her begynte å bli grått. Tilbake ved Soleggen var det fortsatt 10 minusgrader.

Vi brukte 4 timer opp fra Soleggen til Vestre Kvitingskjølen og 3 timer ned.


Fauna:
Lirype og fjellrype.
Harespor..

.

.

Vårt rutevalg hentet fra GPS: