Veslesmeden

Dato: 15. juli 2007

Høyde: 2015 m.o.h
Primærfaktor: 200
Kart: 1718 I "Rondane"
Koordinater: 0539765 - 6865095

Storsmeden

Dato: 15. juli 2007

Høyde: 2016 m.o.h
Primærfaktor: 270
Kart: 1718 I "Rondane"
Koordinater: 0538845 - 6864300

Trolltinden

Dato: 15. juli 2007

Høyde: 2018 m.o.h
Primærfaktor: 780
Kart: 1718 I "Rondane"
Koordinater: 0537165 - 6865365

Kl. 0915 sykler vi inn til Rondvassbu fra Spranget. Sola skinner, noe som er utrolig etter en kveld og delvis ei natt med mye nedbør.
Veslesmeden som er dagens første mål viser seg også fram. Vi tar beina fatt og krysser Store Ula som renner sørover fra Rondvatnet. Og vi er ikke de eneste som gjør det i dag. Det er trivelig å være i Rondane igjen.

T-stien som er merket helt opp på Veslesmeden er grei å følge. Da vi er oppe på ryggplatået før siste stigning mot toppen, har vi flott utsikt mot Storsmeden som er neste mål. Fra Veslesmeden har vi fantastisk utsikt mot Digerronden, Midtrondene, Høgronden, Rondeslottet, Vinjeronden og Storronden. Vi ser altså det meste av Rondane. Her treffer vi også to hyggelige engelskmenn som faktisk har sitt andre besøk på Veslesmeden. Det er 15 år siden forrige gang.

Etter en matbit går turen videre mot Storsmeden. Rutevalget sier seg selv da mange har gått denne strekningen. Først går vi litt ned i sørsiden for så å følge ryggen til bandet mellom smedene. Her velger en å følge ryggen midt imot, mens andre tar seg litt ned i siden mot sør for så å runde av mot vest og opp på ryggen igjen. Dette rutevalget er delvis vardet. Det er utrolig mye løs ur som ligger og flyter, så vi må være forsiktige. Etter å ha fulgt ryggen et stykke til har vi to rutevalg foran oss. Enten å gå "nasen" rett opp (masse fine tak) eller legge ruta ut mot nord for å omgå det bratteste partiet. Den er også vardet.
Da gjenstår et bratt og løst parti, men etter det er det greit opp. Skodda har nå kommet, så utsikten får vi desverre ikke nytt fra Storsmeden. Vi måler en kandidattopp her oppe før vi tusler videre.

Dagens siste topp er Trolltinden (Sagtinden). Først tar vi oss ned på bandet mellom Langholet og Kaldbekkbotn. Deretter ryggen opp til høyde 1897 før vi setter kursen nordover og litt ned mot ryggen til Trolltinden. Ryggen er faktisk smalere og luftigere enn hva vi husker. På det laveste punktet på eggen må vi ut i vestsiden for å komme videre. En fin og lett trase å gå, som delvis er vardet. Deretter tar vi oss fort opp på ryggen igjen, som vi faktisk følger helt til topps. Artig og litt utfordrende klyving. Her er det også skodde så utsikten er fraværende. (For noen av oss er det 3. gang vi er her i skodde, så vi har altså utsikten til gode).

Returen går samme vei helt til bandet mellom Langholet og Fremre Kaldbekkbotn. Her følger vi stien ned i Kaldbekkbotn og videre ned til Rondvatnet.
Det blåser litt surt, men regnet er heldigvis fraværende. Gruer oss litt til å sykle 6 kilometer, men da vi står ved bilen kl. 2030 er vi godt fornøyde med en flott tur og med at Rondane nå er unnagjort.

Turens lengde var i underkant av 32 km hvorav 13 km på sykkel, og vi brukte litt over 11 timer totalt.


Fauna:
Jordugle, heilo, rødstilk, heipiplerke, fossekall, strandsnipe, linerle, løvsanger, snøspurv, fiskemåke og steinskvett


For å se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS:


Forrstørret utsnitt av toppene:Profil fra turen:


  |   Hovedside   |   Blogg   |   2000-metringene   |   Tur-rapporter   |   Bilder   |   Om oss og prosjektet   |   Linker   |   Gjestebok   |   E-post   |