Vetle Midtmaradalstinden

Dato: 7. august 2007

Høyde: 2017 m.o.h
Primærfaktor: 20
Kart: 1517 IV "Hurrungane"
Koordinater: 439980 6812355

Store Midtmaradalstinden

Dato: 7. august 2007

Høyde: 2056 m.o.h
Primærfaktor: 300
Kart: 1517 IV "Hurrungane"
Koordinater: 439840 6812525

Fra utgangspunkt i Ringsdalen forflytter vi oss grytidlig i dag til Hjelle i Utladalen. Her er vi startklare kl. 0930, og med Store og Vetle Midtmaradaltinden som mål, sykler vi innover til Vetti. Det er klamt vær så vi er allerede dyvåte av svette da syklene parkeres. Og vi opplever også myggen som veldig innpåsliten denne dagen.

Fra Vetti fortsetter vi på fin men bratt sti opp Maradalsmorki og inn til Stølsmaradalen; mellom 5 og 600 høydemeter i en jafs. Men med mange og hyppige pauser, bla. for å nyte den flotte utsikten til Vettisfossen, kommer vi oss greit opp.

Etter lang pause i Stølsmaradalen, noe som medfører dårlig konsentrasjon, roter vi det til ved å miste stien videre mot Snørestødet. Vi holder for langt mot øst og havner ut i et håpløst ur/bregne/vier-terreng. Men etter å ha konferert med GPS’n er vi snart på trygg grunn igjen.

Opp Midtmaradalsryggen er det lettgått men langt, veldig langt. Vi velger å gå berg og dalbanetraseen sør om første breen og nord om andre. Begynner nå å kjenne gårdsdagens tur + dagens mange høydemetre i beina, og da klokka passerer 1700 er det godt å være ved dagens første toppvarde. Vetle Midtmaradalstinden (2017 moh) er endelig nådd! Herfra har vi fin utsikt mot Store, men først må vi oppom en kandidattopp. Denne måles til å ha en primærfaktor på (8-10) m, og ligger 5 minutter nord for Vetle.

Fra denne vesle fortoppen og ned til foten av Store er det bratt og vi velger å ta oss ned litt til venstre for eggen. Greit ned her og videre nordover til vi tar oss bratt opp til sørøstryggen. Herfra og opp er det bare morsom klyving og spredt varding gjør det lett å finne veien.
Utsikten fra toppen av Store Midtmaradalstinden (2056 moh) er det ikke noe å utsette på.
Været er bra og det er bare toppen av ”Storen” som gjemmer seg i tåka. Særlig Slingsbybreen og Maradalsryggen tar seg flott ut herfra.

Klokka er nå blitt 1750 så vi begynner å få det travelt. De obligatoriske bildene tas og vi vender nesa hjemover. Går stort sett samme vei som vi kom, men passer på ikke å miste stien fra Snørestødet.
Det er fortsatt noe av dagen igjen da vi ankommer Stølsmaradalen så overnatting her nedstemmes. Vi fortsetter derfor ned mot Vetti og kommer omtrent halvveis før mørket er et faktum. Det er også et faktum at ingen av oss har med hodelykt, men med stor forsiktighet og godt nattesyn, kommer vi oss merkelig nok helskinnet ned.

Godt å kunne sette seg på sykkelen og trille de siste kilometrene ned til Hjelle. Hit kommer vi akkurat ved midnatt, altså en tur på 14,5 timer og 25,5 km (+ 9 km på sykkel). Antall høydemeter ca. 2500.


Fauna:
Rødstrupe, løvsanger, gjerdesmett, granmeis, gråtrost, gråsisik, lemen, heipiplerke, steinskvett, ravn, snøpurv og lirype.
Spor etter hjort.


For å se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS:


Forrstørret utsnitt av toppene:  |   Hovedside   |   Blogg   |   2000-metringene   |   Tur-rapporter   |   Bilder   |   Om oss og prosjektet   |   Linker   |   Gjestebok   |   E-post   |