Galdebergtinden

Dato: 12. august 2007

Høyde: 2075 m.o.h
Primærfaktor: 390
Kart: 1517 I "Tyin"
Koordinater: 0470215 - 6805300

Slettmarkkampen

Dato: 12. august 2007

Høyde: 2032 m.o.h
Primærfaktor: 40
Kart: 1517 I "Tyin"
Koordinater: 0470640 - 6807325

Slettmarkpiggen

Dato: 12. august 2007

Høyde: 2163 m.o.h
Primærfaktor: 150
Kart: 1517 I "Tyin"
Koordinater: 0471505 - 6807190

Etter en hviledag og ei god natts søvn i ei fin hytte på Filefjell er vi nok engang tilbake til Eidsbugarden.
Først sykler vi en liten kilometer etter vei , deretter tar vi beina fatt etter sti som går på nordsiden av Bygdin, retning Torfinnsbu/Gjendebu.

Etter godt og vel 3 kilometer har stien en fin stigning opp og langs med Høystakka. Høystakka krysser vi på bru før vi sier farvel til stien og staker ut kursen opp i dalen på sørsiden av Oksedalshøi. Her krysser vi nok ei elv før vi starter stigningen opp ryggen til Galdeberget. Utsikten på Galdeberget er ikke noe å skryte av da skodda ligger tykk. Vi finner likevel toppvarden og en postkasse med bok i!!!!

Nå kommer utfordringen; vi vet vi skal rapellere ned til østsiden for å besøke en kandidat, men da sikten er elendig, er det vanskelig å finne det riktige stedet for rapelleringen. Etter en del leting finner Arne en plass han tror egner seg. Han vet riktignok ikke hvor det ender, men da det ikke er brattere enn at han kan komme seg opp igjen om han må snu, tar han sjansen på å sette utfor. Og det skal vise seg at tauet er for kort til at han kan rappellere helt ned. Han lager derfor en standplass underveis, så når vi andre to er kommet dit, ”går” han videre. Og vi kommer trygt ned alle tre, selv om den siste biten hadde et lite overheng og gjorde det litt ekstra luftig.

Etter å ha vært oppom kandidaten tusler vi videre. Skodda og regnet følger oss tett, til tider med store doser nedbør. Men etterhvert letner det litt og da vi tar en matpause etter å ha passert topp 1921, ser vi faktisk ned i dalen og til Oksedalstjernet. Ved Oksedalstjernet kommer vi inn på en T-sti som følger til vestenden av vatnet. Nå tar vi av fra stien og skrår nordøstover retning ryggen til Slettmarkkampen. Vi legger igjen en del utstyr slik at børa blir lettest mulig.

Endelig oppe på Slettmarkkampen får vi et glimt av Slettmarkpiggen og av toppen vi var på først, nemlig Galdeberget. Etter at nødvendige målinger og notater er gjort, leter vi litt før vi finner vardingen som loser oss trygt gjennom cruxet som må forseres på vei over til Slettmarkpiggen. På nedsiden av denne passasjen finner vi et av naturens mange særegne ”byggverk”, luftig beliggende og med god utsikt ned til Slettmarkbreen.
Veien videre opp til Slettmarkpiggen er grei, men ganske dryg. Vi måler en kandidat på ryggen.

Slettmarkpiggen har en karakteristisk, artig og luftig topp. Men her kan vi desverre ikke slå oss til for lenge da vi må hjem i kveld. Vi har nemlig bestemt oss for å avslutte ferien etter 14 dager da det er spådd dårlig vær framover. Så det er bare å sette opp farten for å komme ned til Eidsbugarden snarest mulig. Selv om hjemveien er lett å gå og det ikke er så innmari langt er vi ikke nede før kl. 2200.

Turen varte i nærmere 14,5 timer og var 30,7 km lang.


Fauna:
Linerle, fiskemåke, heipiplerke, løvsanger, dvergfalk, blåstrupe, lirype, gråsisik, steinskvett, snøspurv og fossekall.


For å se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS:


Forrstørret utsnitt av toppene:



  |   Hovedside   |   Blogg   |   2000-metringene   |   Tur-rapporter   |   Bilder   |   Om oss og prosjektet   |   Linker   |   Gjestebok   |   E-post   |